kedd

Drogfogyasztás és a könnyű drogok...

      Előtte-utána: 


Ezzé válhatsz:







A következő cikket olvastam 2009.09.20-án a kisalfold.hu-n.

Marihuánát a english gyógyszertárakba!







Bálint Csaba -- Delmagyar.hu
2009.09.17. 03:00








Régóta igazi népi gyógymód a pálinka Magyarországon. Az Egyesült Államokban fájdalomcsillapítóként vagy más okból egyre többen használják a marihuánát


Mindenki emlékezhet, Amikor nagyapja megivott egy féldecit, mert fájt a foga, háta, lába. Régóta igazi népi gyógymód a pálinka Magyarországon. Jótékony hatását milliók igazolnák. Az Egyesült Államokban fájdalomcsillapítóként vagy más okból egyre többen használják a marihuánát. A hatás bizonyított, bár egy surranó inkább Turţ, mint Tiltott. Igaz, olyan állampolgárok is élnek az USA-ban-ban, akik egyenesen a kormánytól kapják fájdalomcsillapítóikat.

A marihuána fájdalomcsillapító, és más jótékony hatásait nem a 2000-es évek hatalmas tudományos áttörései igazolták, nem is fehér fényben úszó laborok mélyén tesztelték szerencsétlen majmokon az új Szert. Inkább régóta közismert tény, hogy a marihuána Az egyes betegségek tüneti kezelésében sokat segíthet.

Két éve ismertem meg Ray Reece-t, egy amerikai újságírót, aki Szegedről és a környékről tudósított akkoriban a Budapest Sun című angol nyelvű lapnak. Ray Finoman szólva nem volt már akkor sem mai gyerek. Más az ő korában már régen csak a ház előtti padon üldögél Csupán, de Ray-t hajlott kora ellenére is (sosem mertem MEGKÉRDEZNI, de 70-en túl volt, az biztos) fáradhatatlan figurának ismertem meg. Akkoriban jelent meg egy könyve magyarul, egy könnyed regény, egy szórakozz egy nénikéddel.


Ray azóta legnagyobb sajnálatomra feleségével Olaszországba költözött, de a Szamos beszélgetésünk egyike mindig eszembe jut, Amikor néha felbukkannak a marihuána gyógyászati alkalmazásával kapcsolatos újabb hírek. Az amerikai kolléga ugyanis régóta küszködött perifériás neuropátiával, ami a legkülső idegek gyulladását, illetve elhalását jelenti, és állandó fájdalommal jár. A cukorbetegség egyik szövődménye is lehet ez az igen kellemetlen betegség. Jelenleg a leggyakoribb kezelés a fájdalomcsillapítók Rendszeres szedése. Ray elég sokat panaszkodott Európára és benne Magyarországra, mert az Egyesült Államokban megszokott és bevált fájdalomcsillapítóját nem tudja beszeretni, mivel a marihuána Illegális.

- Persze, Nemcsak erre használnám, lazítani is jó, de teljesen mindegy, mert itt legalisan nem tudok hozzájutni. Sok Szert kipróbáltam már, de egyik sem vált annyira kell, mint a fű - mondta az öregúr, Miközben én eléggé meglepett arcot vágtam, Hiszen akkor láttam először olyan beteget, aki orvosa javaslatára, fájdalomcsillapítóként alkalmazta a marihuánát.




Rosenfeld
Rosenfeld
Az USA kormányától kapják a kábszert

Egy
www.money.cnn.com oldalon jelent meg a napokban egy riport, BON olyan amerikaiakat mutatnak lehet, akiknek az Egyesült Államok kormánya Támogatja a marihuánafogyasztását. Egyikük Irvin Rosenfeld, aki egy brókercég igazgatóhelyettese. Az 56 éves férfi saját bevallása szerint 38 éve fogyaszt marihuánát. Napi 10-12 darab füves cigarettát szív el. Ez önmagában nem is lenne Túlságosan nagy sztori - írja a CNN -, ha Rosenfeld úr kábítószer fogyasztását 27 éve nem az Egyesült Államok kormánya támogatna.

Irvin havonta egyszer elindul a gyógyszertárba, hogy egy fémdobozban átvegye azt a 300 jointot, amelyeket gyakorlatilag az amerikai kormány sodort számára. Rosenfeld úr 10 éves volt, Amikor egy ritka csontbetegség jelentkezett nala. Az izomgörcsök és a krónikus fájdalom enyhítésére

alkalmazza a marihuánát. Ő egyike Azoknak az amerikaiaknak, akinek marihuánaadagját az állam állja. Ez önmagában egy ellentmondás, Hiszen míg Az egyes államok törvényei néhol megengedőek egy fűfogyasztókkal szemben, szövetségi szinten a marihuánát egy kalap alá veszik Például a heroinnal.

Egyre elfogadottabb módszer


A cikk szerint 13 amerikai államban már engedélyezi a törvény a marihuána fogyasztását, ha annak egészségügyi okai vannak, és további 15 amerikai állam fontolgatja a engedélyezését. A marihuána Például a krónikus idegi vagy izomfájdalom enyhítésére, a kemoterápiához társuló gyakori

hányásrohamok enyhítésére vagy étvágygerjesztőként alkalmazva egy rákos vagy AIDS-es betegek számára jelenthet megoldást. Esetleg migrén, alvászavarok kezelésére használható, de az Alzheimer-kóros és sclerosis multiplexben szenvedő betegeknél is sikereket lehet vele elérni.


Kalifornia államban akár az orvos is ajánlhatja betegeinek a drog használatát, és akinek orvosa engedélyezi, legalisan hozzájuthat a fűhöz egy körülbelül 700 orvosi marihuánát az elárusító gyógyszertárban. Kaliforniában Mintegy 300-400 ezer olyan ember él, akinek orvosa engedélyezte egy sajátos terápiát. Igaz, a szövetségi kábítószerellenes Hatóság razziákkal és különböző eljárások indításával nehezíti Kaliforniában az egyébként elfogadott kezelés terjedését. Ennek oka a már említett szövetségi törvények szembenállása Az egyes államok törvényeivel.

Egyes elemzések szerint Kaliforniában a fájdalomcsillapítókat a marihuána alapú készítmények lassan ki is szoríthatják a piacról. Orvosi célokra egyébként Nemcsak Egyes amerikai államok engedélyezik a termesztést és a forgalmazást, Kanadában Például spray formájában is árulják a hatóanyagot, Hollandiában pedig régóta engedélyezettek a marihuánából készült gyógyszerek, ahogy maga a marihuánát is. A fűfogyasztás dekriminalizációjáért küzdő amerikai szervezetek szerint reménykeltő az orvosi marihuána terjedése, mert sokat lendíthet az ügyükön, és előrelépést jelenthet a legális marihuánafogyasztás felé vezető úton.




Egy english gyógyszertárakban is?

Arról, hogy megjelenhet-e a hazai gyógyászatban a marihuána mint a fájdalomcsillapítók, vagy más készítmények alternatívája, Sárosi Pétert, a TASZ (Társaság a Szabadságjogokért)
drogpolitikai programvezetőjét kérdeztük.

- Szamos betegség esetében enyhítheti a tüneteket a marihuána. Például a sclerosis multiplex betegek izomgörcseinek csillapítására és a zöldhályog kezelésére egyaránt alkalmas ez a növény, ezt több kísérlet is igazolta már. Van, akiknek nem használnak a megszokott gyógyszerek. Előfordulhat, hogy számukra a marihuána jelenthet megoldást. Sokan fordultak már hozzánk, akik hallottak erről a jótékony hatásról, és így enyhítik a tüneteiket, csökkentik a fájdalmat. Mivel a marihuána Illegális, ők az utcán szerzik kell, és minden ellenőrzés nélkül használják - mondja Sárosi Péter, aki hozzáteszi: annak, hogy ez a növény a gyógyászatban nem tud elég gyorsan terjedni, a gyógyszerlobbi nyomása az oka, Hiszen a gyárak nem akarják, hogy az emberek egy otthon is megtermelhető anyagot használjanak, ahelyett, hogy az ő drága készítményeiket vennék meg. A nagy gyógyszergyártók Ezért többnyire nem is foglalkoznak a marihuána hatásainak kutatásával. , Van persze egy erkölcsi ellenállás van, Hiszen kábítószerként tartják számon a növényt - mondja a TASZ programvezetője.

- Nem állítja senki, hogy ez valami csodaszer lenne, de nagyon Hatékony kiegészítője lehet egy-egy kezelésnek. Jelenleg is vannak a kábítószerekkel rokon készítmények A piacon. Gondoljunk csak az ópiát alapú gyógyszerekre! A marihuána ellenes hangulatnak Elsősorban Politikai okai vannak. A jelenlegi helyzetben a növény démonizálásával sokszor mozgósítani tudják a választókat a pártok, és népszerűségüket teszik kockára, ha a legalizáció mellett foglalnak állást - veli Sárosi Péter.

A társadalom tehát elutasítja a marihuána minden formáját, valamiféle erkölcsi ellenállást tanúsítanak az emberek, pedig nem sokat lehet tenni a terjedése ellen. Európában már sok ország dekriminalizálta a fogyasztást. Hollandiában gyógyszertárban is lehet kapni füvet. Kanadában pedig évek óta létezik a kannabisz növényből nyert kivonatot tartalmazó szájspray, a Sativex. A gyógyszer a sclerosis multiplexben szenvedő betegek fájdalmainak és izomgörcseinek csillapítására alkalmas. A készítményt gyártó cég, a Bayer HealthCare azt tervezi, hamarosan Európában is elkezdi forgalmazni a terméket, így néhány év múlva, ha más csomagolásban is, de Magyarországon is megjelenhet a gyógyszertárakban Marihuana az ördögtől való. "

A marihuána nem okoz függőséget, Legalábbis a szervezetnek. A tévhit szerint. A léleknek Azonban igen. Ez attól függ, hogy ki mennyire erős lekületű.
De a szervezetnek miért is nem? Bizony azt kell, hogy mondjam Igenis lehetnek mellékhatásai a Rendszeres alkalmazásának. A férfiak többségénél impotenciát okozhat, vagy jobb esetben keményebben meg kell dolgoznia azért a pasinak, hogy eljusson a csúcsra. Mi nők ennek csak örülhetnénk, hisz tovább tart a szex, de sok pasi van úgy vele, hogy csak önmaga számít és partnerét nem igazán szolgálja ki. (Bár ahogy hallom egyre több hímneű ad az érzésnek úgy istenesen.) És ez örömmel tölt el. A saját tapasztalataimat Szándékosan nem írom le, mert 1. ha túl jó a szexuális életem, akkor kétkedve olvassák el a soraimat, 2. ha pedig elmonsom, hogy szar, akkor szánakozva teszik ugyanezt.
Nos .. kérdezzék meg a szomszédaimat. :-)
Ismerős a duma: "... Neked is annyi időd volt, mint nekem!:"
És ez csak a kisebbik rossz, hisz sok nő tanult meg ezzel együtt élni, sőt a legtöbbjük természetesnek veszi az "Al Bundy"-gyorsaságot.Noha vágyik az igényességre.
De ha ez még mind nem elég, itt van egy érdekes cikk ehhez a témához egy NapiÁsz.online oldalairól:






Szexuális averzió (korábbi néven: szexuális fóbia)

2009-09-08 15:10:00

Nőknél gyakrabban fordul elő, férfiaknál ritkább
A szexualitás kerülése. Tartós vagy ismétlődő elkerülő magatartás a szexuális partnerrel történő minden vagy majdnem minden genitalis érintkezéstől. Ez lehet általános, vagy specifikus. A specifikus csak Bizonyos jellegű aktusra vagy a szexuális érintkezés egy aspektusára érvényes az averzió.

Az általános averzió bármilyen szexuális ingerre vagy annak lehetőségére is igaz. Egy személy kimondottan kellemetlennek találja a szexuális együttlétet. Nem érez vágyat és örömöt, inkább undort és szorongást, félelmet él át.
A szexuális averzió lehetséges okai:
A szexuális motivációban összeadódnak biológiai, lelki és kulturális folyamatok, így Ezek bármelyike okozhatja a vágy csökkenését vagy megszűnését. A szorongás, a harag csökkentheti, megszüntetheti a szexuális vágyat. A szigorú vallásos nevelés, bűntudat, az önuralom, az önkontroll elvesztésétől való félelem, illetve a nem kívánt terhességtől való tartás. Következhet egyéb szexuális zavarokból van, illetve egyéb Mentális zavarokból, Így például a kényszerbetegségből.
Okozhatják Nehezen kezelhető helyzetek, stressz, akár Munkahelyi, párkapcsolati akár egyéb stressz, haláleset, meddőségi problémák, terhesség alatti, terhességet követő állapot. , Oka lehet párkapcsolati probléma, párkapcsolati Konfliktus, egyéb személlyel való Konfliktus. A házastársnak, partnerének kiszolgáltatott személy is elvesztheti a szexuális vágyát. , Oka lehet a párkapcsolati tapasztalatlanság, a szexuális tapasztalatlanság. Problémát okozhat, ha a feleknek különböző elképzeléseik vannak a "távolság-közelség", a személyes tér, a kapcsolati intimitás ideális mértékéről. Akinek nagyobb távolságra van szüksége, annak akár tudatos, akár tudattalan "lehetőség", hogy csökken vagy megszűnik a szexuális vágya, amellyel biztosítani látszik, a nagyobb tér, nagyobb távolság. Előfordul, hogy némely férfiak összetett okból nem éreznek szexuális vágyat olyan nők iránt, akiket becsülnek, tisztelnek, szeretnek. Hasonló módon az első gyermek születése nyomán néhány férfiban összeütközésbe kerül az anya és a szexuálisan Vonzó nő képe, és ezt a két szerepet nem tudják Egyetlen személyben összeegyeztetni. Az öregedés is fontos tényező, jelen kultúránkban a szexuális vonzerő azonosítva van a fiatalsággal, így idősebb korban sokan azonosulnak a sztereotípia szerinti aszexuális időskorral, csökken a szexuális önbecsülés és így elveszhet a szexuális érdeklődés is. A kor előrehaladtával nem törvényszerű a szexuális vágy és a szexuális életi megszűnése. (Felmérések szerint a 90 évesnél idősebb férfiak 50%-a rendszeresen maszturbál, és a Hasonló korú nők között is kb. 25% ez az arány.) A szexuális bántalmazás, molesztálás eredménye is lehet a vágy csökkenése vagy megszűnése. A bántalmazás élménye összekapcsolódhat a szexuális aktus élményével, és így akár tudatos, akár tudattalan módon a későbbi aktus Soran felidéződhet, és ez komoly mértékű szorongással járhat, amely gátolja a szexuális öröm átélését, és a szexuális vágyat. , Oka lehet gyermekkori szexuális erőszak, vagy bármilyen traumatikus élmény, ami a szexualitással Összefügg, vagy ahhoz kapcsolható. További ok lehet még a teljesítményszorongás van, a bűntudat, a félelem. Ezen kívül okozhatja Túlságosan szigorú erkölcsi normákat követő és / vagy mereven vallásos nevelés. Okozhatják a szexualitással kapcsolatos negatív szülői üzenetek is. Ok lehet még az elakadás a pszichoszexuális fejlődésben. Szamos okis biológiai vágyzavarok állhat a hátterében: Csökkenti a szexuális vágyat, ha a prolaktin hormon szintje túl magas, ha a tesztoszteron (férfi nemi hormon) szintje túl alacsony, ha az ösztrogén (női nemi hormon) szintje túl alacsony vagy túl magas. A fogamzásgátló tabletták általában nagy mennyiségű ösztrogént tartalmaznak, így az ebből következően csökkenthetik a szexuális vágyat. A menopauza (Klimax) után Szamos nő esetében csökken a szexuális vágy, amely összefüggésben lehet a csökkenő ösztrogén szinttel. (Ezzel együtt Lényeges megemlíteni, hogy sok nő esetében éppen Klimax után kezd növekedni a szexuális vágy, akár azért mert akkor már nem kell felni a nem kívánt terhességtől, akár egyéb okból.) Mindezekkel együtt A gyakorlat azt mutatja, hogy a vágy zavarainak a hátterében ritkán hormonális probléma áll. A Szamos gyógyszer mellékhatásként csökkenti a szexuális vágyat. A drogok, kábítószerek majdnem mindegyike okoz rövidebb vagy hosszabb idő alatt zavart a szexuális életben. Kezdetben Szamos kábítószer növeli a szexuális vágyat, Azonban ez rövid idő elteltével megfordul, és a szexuális vágy csökkenését illetve megszűnését okozzák.












A szexuális vágy létrejöttében fontos szerepet játsszanak a hormonok, ám közel sem kizárólagos a szerepük, amelyet az az érdekes tény is mutat, mely szerint a szexuális vágyat csökkentő gyógyszer mellékhatások már régóta ismeretesek, a szexuális vágyat Ugyanakkor növelni, felébreszteni tudó gyógyszerek nincsenek, tehát a Kedvezőtlen hormonszint változása csökkentheti a szexuális vágyat, de A megfelelő szintje önmagában még nem elegendő a szexuális vágy kialakulásához. A Szamos testi betegség nem csökkenti a szexuális vágyat, illetve a Szamos gyógyszernek van ilyen mellékhatása. A betegségekhez kapcsolódó depressziónak sok esetben, fájdalomnak, stressznek Szintén lehet vágycsökkentő hatása.


De sok bűneset történik kábítószer hatása alatt.
Pár eset külföldről és itthonról:
Elvis Presley holttestében legalább tízféle, és Jelentős mennyiségű drogot találták, amelyek közül néhány együttes jelenléte akár halálos kombinációt is jelenthetett.
Elvis Presley azonban már régóta gyógyszereken élt, egyik munkatársa szerint valóságos lábon járó patika volt, s élete utolsó évében is legalább 12000 tablettát íratott fel, s szedett be. Nemcsak tehát pontosan tudta, hogy a tablettáknak milyen hatása lehet, de szervezete már csaknem immunis volt a gyógyszerekkel szemben "(Bulvaros.hu 2009.09.20.)

˝ Én is ismerek olyan csajszit, akinek fogalma sem volt, hogy került egy társaságba. Kicsit furcsán lógott rajta a ruha van, és rosszullétre panaszkodott. Hallottam, hogy kórházba került ˝ - meséli egy tizenéves fiú. Társa viszont egy 16 éves fiúról hallott, aki fél pohár bor után került olyan állapotba, mintha legalább fél liter töményet ivott volna. Ő is kórházba került ... Ugyanakkor Többen gondolják azt, hogy egy furcsa rosszulléteket a folyékony ecstasynak is nevezett GHB nevű szintetikus drog okozza. Alkohollal együtt használva pedig rendkívül veszélyes "(kisalfold.hu 2009.09.11.)
: "




: "Ken Kesey, az önpusztító írózseni.:.Gyógyszerkísérletekben vett részt, vándor életet élt, kábítószert használt, menekült, letartóztatták ... és megírta a huszadik század egyik legnagyobb amerikai regényét. Ken Kesey keresgélő ember, tehetséges író, és az ellenkultúra emblematikus alakja volt. És ha valaki nemt udné Ő írta meg az egyik legnagyobb A Száll A Kakukk FÉSZKÉRE regényt, melyből nem kisebb színésszel, mint Jack Nickolsonnal egy remek film született. (Napvilág.Net)
Az Egyesült királyságbeli milliomost azért ítélték el májusban, mert drog hatása alatt akart elmenekülni a rendőrök elől, Miközben Szabadlábon csak feltételesen volt, és korábban eltiltották a vezetéstől. A férfi Porsche GT -jével több embert megsebesített. "(Deluxe Magazin)

Nem tudom kinek mi jutott el az agyába. Reménykedem, hogy legalább górcső alá veszik Azok, akik ki szeretnék próbálni.
Mert attól, hogy neked haver hozza az anyagot az nem jelenti azt, hogy megbízhatsz az Adott szer minőségébe. Mert ezek nem természetes anyagok. Mindegy mit mondanak. Keverik kémiai szerekkel, de lehet, hogy higítóval vagy egyéb nyalánksággal mfűszerezik a adagodat.
Szóval gondold meg ...

Nincsenek megjegyzések: