péntek

RTLKlub, TV2, Győzike, médiasztárság...meg a többi spenót!!!

Lassan kivan a t...m!





Műsorzárás felfüggesztése, belül rothadó piros alma.
Az utóbbi évek vagy inkább évtizedek megdöbbentő eredményeket, vűáltozásokat produkált.
Nemcsak szabadságot kaptunk a rendszerváltással de teljes tanácstalanságot is.
Gondoltunk volna, hogy a "vérmentes-átállással" ugyanott leszünk ahol a part szakad?
Az idősebbek biztos emlékeznek a televízió műsorszórására. Heti egy nap adásszünet, szombaton a "Szombat esti filmkoktél", Vasárnapi szuperfilmek, hétfőnként színházi közvevtítés, szünidei matiné, Delta Kudlik Júliával, Szeszélyes évszakok Antal Imrével, Eötvös professzor kedvenc kísérletei, Jókai regények filmes változatai ...és még sokáig sorolhatnánk. Volt MTV1, MTV2, Horváth tv, Oszták tv, és kb. ennyi. Mégis!
Élveztük, ha esténként leülhettünk a tv elé -VALÓBAN- kikapcsolódni.

És mi van ma? Mónika, Balázs, Győzike, Joshi Bharat (ami kifejezetten igényes műsornak indult, aztán hozta a kereskedelmi adókra jellemző stílustalanságot és roma-igényességet), ValóVilág és BB-show...stb.
A magyar média egyik rákfenéje pedig a SZTÁR kifejezés lett.
Röhög a vakbelem, ha azt hallom, hogy:
"Gáspár GYőzike az RTLKlub Showman-je.
Magyarországon ma MINDEN BUTA ÉS TEHETSÉGTELEN EMBERBŐL LEHET SZTÁR.

Én emlékszem még Zámbó Jimmy halálára, amin hónapokon át csámcsogott a vérszagot érző média, és arra is, hogy ezzel egy időben ment el közülünk a magyar nép egyik nagy színésze Sinkovics Imre. És a lapok elején nagy betűkkel megjelent az énekes halála, tragédiája, ezzel szemben a legtöbb lap, alig lábjegyzetként közölte egy remek színművész elvesztését.

Felháborodtam akkor is és ma is.

Mert az igazsághoz hozzátartozik. Magyarországon valóban élnek/éltek olyanok, akiket sztárnak nevezhetnénk ( Pl.-pár név de nem fontosségi sorrendben:Sinkó László, Raksányi Gellért, Kaszás Attila, Gobbi Hilda, Pitti Katalin, Rost Andrea, Melis GYörgy, Gregor József, Hofi Géza, Ruttkai Éva, Tolnai Klári, Zenthe Ferenc, Körmendi János, Páger Antal, Eperjes Károly, Csala Zsuzsa, Psota Irén, Törőcsik Mari, és még a végtelenségig sorolhatnám ezeket az embereket.)

Nagy színészek, igazi énekesek, komédiások és komikák, legendá és világhírű zenészek. Nos. ők az igazi sztárok.

Helyette jöttek sztárműsorvezetők (szépségkirálynő, jogász, stb...). Jó ez most egy kicsit gonosz volt. De mégis igaz.

De kiből is lesz sztár?

Legyen jó ismerettségi köröd, ne adj isten alakod és kinézeted, mert különben k....a különlegesnek kell lenned,ahhoz hogy ebben a világban csak tehetséggel boldogulj. Nem okoz bajt, ha kamerák előtt többet használod a töltelékszavakat, mint egy 5 éves. Csak beszéljenek RÓLAD. JÓT VAGY ROSSZAT, CSAK BESZÉLJENEK...

És a reggelt indító műsorokban is elvétve akad tényleges érdekességeket, problémákat boncolgató pillanat. Nézni a műsorvezetők egymásnak intézett - sok esetben bántó megjegyzéseit (Liptai, Ábel Anita...stb).

Hát, Hölgyek, Urak.

Ez ma a műsorszórás és a média.

Ma, Magyarországon kb. ebből áll egy sztár.