hétfő

Érdekes gondolat...

Érdekes beszélgetést hallgattam végig a minap. A trolra üvárva, dögfáradtan. Mégis felkaptam a fejem, amikor egy fiatal férfi az etnikai problémáról kezdett el beszélni.


Nem szídta őket, (noha a hallottak alapján már többször kirabolták ?). Okfejtése végletesnek is tűnhetett volna, hisz valljuk be mindennapi problémáinkhoz ez is hozzátartozik.




A fiatalember azzal kezdte, hogy az etnikai problémákat nagyon egyszerűen meg lehet / lehetne oldani. Kiváncsiságom már-már zavaróan nyilvánvaló lehetett, mert a fiatalember megkért, hogy inkább menjek közelebb hozzá, mert akkor nem kell neki felemelnie a hangját. Mindezt olyan természetességgel mondta, hogy se zavarba jönni nem tudtam, sem pedig leforrázva érezni magam.


A lelkesen beszélgető csoportosulás sok aspektusból feszegette a témát. Hétköznapi egyszerű megoldások hangoztak el, a beletörődéstől kezdve a radikális megoldásokig. Mert Magyarországon ma igenis HATALMAS PROBLÉMÁT JELENT EZ A KÉRDÉS!!!


De a fiatalember mindannyiunkat megszégyenítő lehetőséget tárt a szemünk elé.


Mi is a nyilvánvaló gond? A megkülönböztetés. A magyar háborog, hogy az adófizetők pénzéből bniztosítják az etnikumnak a megélhetést. Ez nem rasszizmus, hanem tény. Ki ne ismerné azt a jelenséget, amikor is a segélyosztás napján a kocsmák hosszabban tartanak nyitva, amikor az önkormányzatnál az ügyfélfogadásnál indokolatlan követelésekkel állnak elő az általuk "elnyomottaknak" hívottak. Amikor az iskolában folyamatos bűncselekmények történnek, és sem az iskola sem pedig a károsult vagy szülei nem tudnak mit tenni, mert az első reakciója az elkövetőnek és családjának, hogy " azért minket piszkáltok, mert cigányok vagyunk...!"


És ez az a sokat hangoztatott mondat, ami gondolkodásra késztette a fiatalembert.


Mondanivalójának a lényege a következő volt:





Egy állam, egy kormány, egy hatalom ott követi el a legalapvetőbb hibát, hogy megnevezi ezt a réteget. Olyan, hogy etnikum, olyan hogy kissebbség NEM SZABAD, HOGY LÉTEZZEN. Ha egy kínai, szlovák, cigány stb... Magyarországon él, letelepedett, itt dolgozik (?), és az állampolgársága a hivatalos okmányaiban MAGYAR, akkor semmilyen jogalapot nem lehet és nem is szabad biztosítani annak, hogy a kissebbségére hivatkozva játsza ki az államot és a magyarokat. Talán most megdöbbentek de van benne valami igazság. Nem süllyedhetünk olyan mélyre, mint Adott esetben a szlovák államfő, mert az már kő keményen faji-és nyelvi diszkrimináció. De ha egy náció magyarként születik, ez áll az irataiban, onnantól kezdve csakis a magyar jogokban foglaltakra tarthasson igényt.


Sokszor hallottam (szerintem Ti is),hogy: XY-ra változtatom a nevem, mert akkor én is jogosult leszek a sok kedvezményre. Ez sajnos így van.


Hányszor hallottuk, hogy, mert cigány vagyok!


(Itt érdemes megkeresnetek a neten Magyarország 100 legkörözöttebb bűnözőjét is.)





És ami mégszomorúbb. Az etnikumban is vannak fehér hollók. Tanulnak, dolgoznak, gyermeket nevelnek, egzisztenciát próbálnak teremteni- de ritkán sikerül. Nem azért, mert nem akarja az a kis réteg, hanem , mert minden lehetőséget mi magyarok is elvágunk előlük.


Mert nem bízunk meg a nagy átlagukban és azokon is csattan az ostor, akik valóban magyaroknak mondhatóak.





És ez a rögtönzött beszélgetés, elgondolkodtatott azon is, hogy miért is jött létre anno domini a MAGYAR GÁRDA, mi hívta életre a JOBBIKOT, miért vannak tele a városok úszító falfirkákkal, miért tartanak bizonyos politikusokat hazaárulónak...stb?! Mert ezen is el kellene gondolkodnunk.





A fiatalember nem minden mondatával értek egyet, de egy biztos: ELGONDOLKODTAT.