kedd

Biztonságban?

Egyre többször hallani arról, hogy XY-t kirabolták fényes nappal több járókelő szeme láttára...
Hogy idős embert vertek meg pár száz forintért...
Hogy a nappal, teli utcáról bemásztak az ablakon és kiraboltak egy lakást...

Régen még a bűnözés is más volt.
Emlékszem ha az újságban megjelentek a bűnügyi hírek, az elkövető neve olvasható volt a cikkben. Pl: K. János (volt amikor Kalányos János...stb), L.András, R.Róbert. Mára már ez is érvényét vesztette, hiszen  a fene nagy demokráciában már kínosan ügyel a sajtó arra, hogy ne sértsen személyiségi jogokat (kivéve a bulvárlapokat.)
Nem vagyok benne biztos, hogy aki embert ölt, gyermeket erőszakolt, idős embert vert agyon, felgyújtott egy fiatal lányt...és még sorolhatnánk- annak joga van a személyisége védelméhez!
Miért?
Aki nem tudja fizetni az adósságát, BAR listára teszik és adataival együtt nyílvánosan meghurcolják. Mert a BAR lista adós és adós között nem tesz különbséget!
Aki nem tudja a közös költséget fizetni,  azt a lakóbizottság hurcolja meg az adatait kiadva, hírlevélben közzé téve.

Akkor egy kegyetlen gyilkost miért véd annyira a törvény?

Egyáltalán, miért lett megszüntetve a halálbüntetés?

Mert tudjuk jól, hallgatunk híreket, hogy a legelvetemültebb gyilkosok is megpróbálják maguknak kiharcolni azt, hogy olyan államban folytassák le a tárgyalást, ahol nincs halálbüntetés.(Lásd: Államok ) Mert a sok szarházi bizony könnyen gyilkolgat, de a saját, rühes életét kurvára félti!

Természetesen tisztában vagyok a kérdés morális felvetéseivel.

Mert van jogunk ahhoz, hogy elvegyünk egy életet?
Egyáltalán ki hatalmazza fel a lekiismeretünket, hogy halálról döntsünk?

Mégis, a sok éves tapasztalat azt mutatja, hogy nincs semmi komoly visszatartó erő a bünözőkkel szemben. Mert ha ne adj isten betörnek éjszaka hozzám, és önvédelemből lelövöm az egyiket, ki lesz nyílvánosan meghurcolva?
Noha, ha nem teszem meg, lehet, hogy a szám helyett a nyakamon lesz egy mosoly.
Biztosan emlékeztek arra, amikor egy idős úr áramot vezetett a kerítésébe, hogy megvédje kicsinyke vagyonát. A tolvaj meghalt. Cigányék ki voltak akadva, adták a nagy gyászoló famíliát. Az idős ember pedig tárgyaláson vett részt és a média is eléggé meghurcolta!

Mára valóban ott tartunk, hogy saját otthonunk lett a börtönünk?

Mert az, hogy fényes nappal egy zárt társasházban rabolnak ki valakit a liftben, azért az furcsa!!!
Természetesen erre is van megoldás, amivel sok társasház él is: BIZTONSÁGI SZOLGÁLAT! (Több ilyen ház lakóival volt szerencsém beszélni, és Ők mesélték, hogy amióta ilyen emberek őrzik a házat csend, béke, nyugalom van és nem kell éjjel-nappal zárva tartani az ajtókat és rácsokat szerelni a bejáratra. Nem mondom, az elővigyázatosság mindig jól jön.

Mert jobb a prevenció, mint később egy tragédia!



Nincsenek megjegyzések: