vasárnap

Alkotmány, politika, élet, munka, szarság...

Egyre többet gondolkozok azon, hogy mennyire lehetetlenné vált ma Magyarországon az, hogy egy fiatal pár lakáshoz jusson.
Bérlakás? Igen van, pár protekciósnak, vagy sok gyermekes családnak-talán. (Sok helyen elintézhető, hogy bejelentes magad az adott kerületbe pl: 200.000-ret letéve a tulajdonosnak, aztán 1-1,5 év múlva mint vevő megvehetsz egy önkormányzati lakást kb. 2-2,5 milláért!!!
Albérlet? Igen van, csak győzd fizetni, arról nem is beszélve, hogy a főbérlőt gazdagítod vele (hisz kevés esélyed van rá, hogy szerződést kötsz, vagy ha igen akkor az csak belső berekben bír szerződési értékkel.)
Lakáshitel? Igen van, ha keresel nettó 130.000-at vagy többet és egy életre eladósodsz. (min. 25 évre)
Szociális ingatlan? Igen van, raktár, műhely, pince vagy alagsori dohos kecó. Ennyi telik a hatalomtól.
Mi marad?
Hitel, hitel, hitel!!!

Tehát felteszem a kérdést?

Nincs jogunk beperelni a Magyar Államot életünk teljes ellehetetlenítéséért?
Nincs jogunk pert indítani, azért mert alapvető alkotmányos jogaink sérülnek?
Nincs jogunk pereskedni, mert tudásunkhoz mérten nem tudunk elhelyezkedni? (Vagy dugsz a Főnököddel, vagy tudj takarítónő létedre 8 nyelvet...stb, vagy egy sima admin álláshoz két diplomát kérnek, noha semmi speciálisról nincs szó.)
Nincs jogunk balhézni azért, mert hiába tanultunk éveken át, újabb és újabb akadályokat gördítenek utunkba azért, hogy minél kevesebben helyezkedhessenek el? (lásd: nyelvvizsga a diplomához). (Ezt a Bolognai-rendszert is nagy szarnak tartom, hisz ez sem szól másról. mint  inél kevesebben tudjanak továbbtanulni.)
Hiába a magyar kormány hihetetlen érzékkel választja ki azokat a motívumokat küldföldi társaink életéből, AMINEK SEMMI ÉRTELME. BEZZEG A HASZNOS DOLGOKAT KÉT KÉZZEL TOLJÁK EL MAGUKTÓL: bérlakások, adóterhek könnyítése...stb.
Nem robbanthatunk ki balhét, mert tanult ember létünkre nem akarunk segédmunkásnak állni és  éhbérért gályázni?

Külföldön sok bérlakás van. Válogathatsz!

Itt???

Szivatás. Szivatnak a honatyáink, szivatnak holmi suttyó külföldi államfők (lásd azt az ökör szlovák főmuftit).
Szivatnak a multik, szivatnak a betelepülő gyárak (munkát ígérnek és csalnak, lopnak, hazudnak, adómentességük lejártával vagy elhagyják az országot, vagy nevet változtatnak, hisz íily módon újabb évekre megteremtik maguknak az adózás alóli kibúvást!
Szivatnak a vállakozók, hioszen nem akarnak senkit sem bejelenteni, csakis a létminimumra!
Szivatnak üzletláncok, akik arra hivatkoznak, hogy nincs elég munka ezért részmunkaidőssé tesznek minden dolgozót. (Nos, én dolgoztam egy ilyen  cégnél.PLUS- ma már Spar City! Nos itt a területi vezető a következőket mondta 2007-ben,: Egy vezetőnek kutya kötelessége túlórázni! (kifizetni nem fizették ki) Valamint leltározásnál sosem akartak bezárni, hanem a vevők között ugra-bugrálva kezdtük el a számolást, és éjszakába nyúlóan csináltuk végig, majd reggel 6-ra újra munkába állt a délelőttös műszak! A beosztásokkal úgy játszozzak, ahogyan az a negykönyvben meg van írva! Igaz, a gép nem engedte, hogy valaki ne pihenjen, de ki lehetett úgy játszani, hogy PIHENŐRE írták ki az illetőt de be kellett mennie dolgozni. Ha nemet mondott, jött a fenyegetés.7 órásra volt mindeki bejelentve kivéve a boltvezetőt, -indok: Ő nagyon sokat dolgozik! (???) Én, mint helyettes, általában napi 10-12 órát gályáztam. Fizertésem nettó 100.000 volt, majd hirtelen lecsökkent 68.000-re. Indok: Gyurcsány-csomag megszorításai! (???)
Mindenki hülyének néz minket???
Igazságérzetem nem hagyott nyugtot, és feltettem egy egyszerű kérdést az inkorrekt területi vezetőnek:
-A Te fizetésed is drasztikusan csökkent?
Annyira hülye volt a drága, hogy nem volt ideje hazugságot kitalálni és rávágta:
-Az enyém egyáltalán nem csökkent!
-Miért? -kérdeztem naivan.
-Hmmm...őőőő...hmmmm......Kb. 1 percen keresztül.
Nos, amit még utána sikerült megtudni, hogy semelyik vezetőnél nem vezették be a drasztikus bércsökkentést. Csak azoknál a kis embereknél, akik naponta termelték a PLUS-nak a milliókat!!!

Ennyire nehéz egy országot a fejlődés útjára terelni?



Nincsenek megjegyzések: