szerda

Választási kampány...

Megint eltelt egy kormányztai ciklus...és megint reménykedhetünk...

Kampányolás: plakátok és reklámok, közérdekű felhívások tömegébe botlunk minden pillanatban.
Ijesztő.
Kit válasszunk?
Egy letűnt rendszer meggazdagodott képviselőit vagy egy új kor megtollasodott tagjait?
Nyíltan korrupt honatyákat vagy a "becsület lovagjának" kikiáltott képviselőket?
Szocialista vonzalmú politikusokat vagy demokrata érzületű ellenzéket?

Melyik GARANTÁLJA, hogy munkával meg lehet élni? Melyik GARANTÁLJA, hogy a létminimum nem az éhenhaláshoz lesz elegendő? Melyik GARANTÁLJA, hogy valóban csökken a munkanélküliség? Melyik GARANTÁLJA, hogy fiatalok is juthatnak lakáshoz? Melyik GARANTÁLJA, hogy nem büntetni fogja a magyar gyermekvállalókat? Melyik GARANTÁLJA, hogy gazdasági jobblétbe vezeti az országot? Melyik GARANTÁLJA, hogy nem hagyja sorsára nemzetünk idős tagjait? ...stb
MELYIK GARANTÁLJA, HOGY NEM HAZUGSÁGOK ÁLTAL NYERI MEG A VÁLASZTÁSOKAT AZTÁN CSERBEN HAGYJA A NEMZETET?

És egyáltalán, melyik az a párt, amelyikre nyugiűodt szívvel merjük sorsunkat bízni???

Olyan kérdések, melyekre csak a választások után fogunk választ kapni. Valaki akkor is jól fog élni, és nyugodtan, lelkiismeret- furdalás nélkül hajtja álomra a fejét a selyem párnájára, ül be a luxus autójába és veszi fel az Armani öltönyét.

Félek, félünk. Van miért és van mitől!

Ha az igazságot fogjuk hallani, attól megrettenünk és nem rájuk szavazunk. Ha a  hazugságnak dőlünk be, akkor 4 évig isszuk naivitásunk levét.

Mégis hajlok arra, hogy kijelentsem.Az elmúlt  8 év valóban tönkre tette az országot. ( Míg számos európai országban kedvezményeket vezettek be, hogy könnyebben átvészeljék a polgárok, alattvalók a válságot, addig saját vérünk kisajtolta a magyarból az utolsó csepp vérét is. Olyan megszorítások láttak napvilágot, melyek még a középréteg egyes részeit is a mélybe taszították, növelve a munkanélküliséget, államadósságot, költségvetési hiányt., rontva a közérzületet ..stb.
 De voltak olyanok akik még ebből is tőkét kovácsoltak. Nos ők palotákban laknak, hatalmas fizetést zsebelnek be - gyakorlatilag - a semmi munkáért, tekintélyes végkielégítéseket vágnak zsebre szemrebbenés nélkül..., és a médiában megjelent bukásuk után is röhögve maradnak ott a mézesbödön mellett várva a pillanatot, amikor újra hatalomra tehetnek szert.)

Nos, kérdem én: Akkor kit is válasszunk?

Mindenki döntse el hite, politikai meggyőződése szerint. És tartsa tiszteletben mások politikai érzületét.
( Semmi szükség tömegmegmozdulásokra azért mert a többség esetleg más pártra szavazott.)

Fontos azonban, hogy ne feledjük:
A rendszerváltás előtti idő már elmúlt. Nem fogja visszahozni sem egy szocialista párt sem pedig bármelyík másik. Mert meglátásom szerint az emberek ezért hisznek bizonyos pártoknak.
Más lett a világ, más lett Magyarország...megváltozott.

De bármi is történik, bárki is nyer egy valamit nem szabad elfeljtenünk: az ország sorsa első sorban a választókon múlik. Gondolja át jól mindenki kire adja le a voksát. Mert utána már háborogni, sopánkodni a kormányt vagy az ellenzéket szídni vajmi kevéssé ildomos.




Nincsenek megjegyzések: